סגל אמריטי

חדווה בן-ישראל

פרופ' חדווה בן-ישראל

עוסקת בהיסטוריה הפוליטית והתרבותית של אירופה וחוגי השפעתה מהמהפכה הצרפתית ועד היום, ובמיוחד בהיסטוריה בריטית, בחקר כתיבת ההיסטוריה, ובלאומיות השוואתית כולל הציונות

huji

פרופ' יוסף גייגר

מתמחה בביוגרפיות והיסטוריוגרפיות מן העת העתיקה, מוטיבים קלאסיים באמנות אירופאית, השפה היוונית בספרות תלמודית, ואזכורים קלאסיים בספרות מודרנית.

דן דינר

פרופ' דן דינר

המדור המודרני, היסטוריה של המאות ה-19 וה-20
חדר 6516. שעת קבלה: יום ב', 17:00-16:30

כהיסטוריון של העת החדשה המאוחרת על כל גווניה עיסוקי מתרכז במרחב המרכז-אירופי בעיקר במאות התשע-עשרה והעשרים

קרא עוד
בדגש על היסטוריה של כוח ושליטה, ארגונים ומוסדות פוליטיים, היסטוריוגראפיה, היסטוריה רעיונית והיסטוריה של המשפט.במוקד עומדת התקופה שבין מלחמות העולם. מבחינה אפיסטמית אני בוחן תקופה זו, המשויכת לכאורה להיסטוריה הכללית, מבעד לשאלות יהודיות ובהתאם לכך מתרכז מתודולוגית בסוגיית ההבחנה בין היהודי לכללי. לאחרונה פניתי לעסוק בתולדותיה של מלחמת העולם השנייה בהיבטיה הגלובאליים. ההתבוננות מבעד לאירועים שהתרחשו ב"פריפריה", מבקשת להאיר באור מחודש את המתרחש בחזיתות המרכזיות וליצור ראייה כוללת ומאוזנת של המלחמה. חוויות קיומיות, זיכרון ובמיוחד סוגיית ההערכה המושכלת של תופעות ותהליכים היסטוריים הם המוטיבים המרכזיים, המניעים מחקר זה.

Focusing on late modernity in its diverse manifestations, I explore, within the temporal frame of the 19th and 20th centuries and the historical spaces of Central Europe, questions related to political history, i.e. the history of institutions, of ideas, of law as well as historiography. My temporal focus is the interwar period, especially the Jewish experience. In epistemological terms, my work intends to suspend the distinction between the history of the Jews and general history. Most recently I have been concentrating on a larger project on the history of crucial conjunctions in World War Two combining continental and colonial history as well as post-war memory, viewed from the angle of an integrated global compass. The intention is to align different vantages in terms of themes and methods, especially the perspective looking from the ‘periphery’, collimated and interlinked with the central events of the war in its core regions. Crucial here are questions of existential experience, memory and not least, the question of good historical judgment.

קראו פחות
אביהו זכאי

פרופ' אביהו זכאי

חדר 6625. שעת קבלה: ימים ב' ו-ד', 13:00-12:00

בעבר תחומי מחקר שלי היו היסטוריה דתית ואינטלקטואלית של ראשית העת החדשה, התנועה הפוריטנית באנגליה ובאמריקה. לאחרונה אני מתמקד בהיסטוריה אינטלקטואלית של גולים מגרמניה הנאצית וחיבורי ההתנגדות שלהם לברבריזם הנאצי.

מיכאל טוך

פרופ' מיכאל טוך

נולד בבריטניה, גדל באוסטריה, עלה לארץ ב-1964. למד לתארים ב"א ומ"א בהיסטוריה, סוציולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית, ולדוקטוראט (1977) באונ' ERLANGEN (גרמניה).

קרא עוד
מרצה באוניברסיטה העברית מאז 1977 ועד ליציאה לגמלאות באוקטובר 2014. פרסם ספרים ומאמרים רבים בהיסטוריה כלכלית וחברתית אורבנית של גרמניה; בתולדות הטכנולוגיה והמלחמה; בהיסטוריה כלכלית, חברתית ותרבותית של האיכרות בימי הביניים; בהיסטוריה כלכלית וחברתית של יהדות גרמניה ואירופה בימי הביניים. פרסום אחרון: The Economic History of European Jews: Late Antiquity and Early Middle Ages, Brill 2013

קראו פחות
אסתר כהן

פרופ' אסתר כהן

עסקתי בתחומים רבים במהלך הקריירה, החל בהשפעה הכלכלית של עליות רגל בדרום צרפת בימי הביניים, המשך בהיסטוריה של חוק, ענישה, ופשיעה בשלהי ימי הביניים, היסטוריה של כאב

קרא עוד
, וכיום אני עוסקת במחקר על שדים בשלהי ימי הביניים. מה שמושך אותי תמיד הוא מצד אחד ההיבט האנושי של ההיסטוריה - מה אנשים חשו וחשבו - ומצד שני, מלאכת פיענוח העבר דרך תעודות הזמן, הרכבת התמונה מפיסות מידע לתמונה שלמה. ההוראה בחוג להיסטוריה, על תלמידיו המעולים, תמיד איתגרה והעשירה את תהליך המחקר.

קראו פחות
חנה כותן

פרופ' חנה כותן

מתמחה בהיסטוריה עתיקה ולימודים קלאסיים. מחזיקת קתדרת שלום הורוביץ בלימודים קלאסיים באוניברסיטה העברית ובעלת דוקטורט של כבוד בתיאולוגיה מן האוניברסיטה של ברן.

קרא עוד
ערכתי את הפפירוסים הלטיניים והיווניים ממצדה ואת הפפירוסים היוונים מנחל חבר. כתבתי בהרחבה על מסמכים משפטיים ממדבר יהודה והציבה אותם בהקשר הספרות הרבנית והעדויות הפפירולוגיות מחלקים אחרים של העולם הרומי. אני עורכת שותפה של פרוייקט בינלאומי מתמשך הנתמך על ידי ה-DFG והאוניברסיטה העברית וידוע בשם Corpus Inscriptionum Iudaeae-Palaestinae (CIIP) - ניסיון ליצור גוף מקיף ורב שפתי של כל הכתובות שנתפרסמו ושלא נתפרסמו מן המאה הרביעית לפני הספירה עד המאה השביעית לספירה בשטחי ישראל ופלסטין.

קראו פחות
דורון מנדלס

פרופ' דורון מנדלס

עוסק בעולם ההלניסטי על היבטיו השונים, ובעיקר במגע בין יהודים-נוצרים ופגניים. מתמקד במחקרו בהיסטוריוגרפיה, בלאומיות היהודית העתיקה, בתולדות הכנסייה הקתולית, ובזכרון ותקשורת.

בנימין זאב קדר

פרופ' בנימין זאב קדר

תחומי מחקר: מסעי הצלב; היסטוריה השוואתית ועולמית.

 

קרא עוד

פרוייקט מחקר:

1. היסטוריה תרבותית של ממלכת ירושלים הפראנקית

2. תצלומי אוויר כמקור היסטורי

קראו פחות
בן-עמי שילוני

פרופ' בן-עמי שילוני

מתמחה בהיסטוריה של יפן. חוקר שלושה נושאים עיקריים הקשורים בה: הצבא היפני ומלחמות יפן במאה העשרים, הקיסרים היפניים, והיפנים והיהודים.